PENTRU MINE

Cardurile de debit First Bank

Orice decizi, ai mijloace de a actiona.

Libertatea de a-ți folosi banii oriunde te-ai afla
Contul tău, alegerile tale. Orice decizi, ai mijloace de a acționa.

Vă este asigurata continuitatea în folosirea cardurilor emise de Bank Leumi, prin intermediul cardurilor corespondente First Bank, cu comision de administrare zero în primul an.

Noul Card de Debit va fi transmis prin curier, alături de instrucțiunile de activare, în cursul lunii Februarie 2020 sau va putea fi ridicat din sucursalele First Bank, în anumite situații, conform Notificării transmise către dumneavoastră.

Dacă nu le-ați primit prin curier până la data de 15 Martie 2020 la adresa declarată la bancă, vă rugăm să vă prezentați la sucursala First Bank precizată în Notificare.

Utilizarea noului card First Bank se poate face începând cu data 1 Mai 2020.

O singură valută

Clienților ce dețin cont într-o singură valută (RON/EURO), li se vor emite carduri de debit care vor debita exclusiv contul cu valuta respectivă (RON/EURO).

Cardurile de debit corespondente First Bank nu includ opțiunea de multivalută. În aceste condiții, noile Carduri de debit First Bank emise clienților Bank Leumi sunt atașate doar pe conturi de RON.

După 1 Mai 2020, la cererea dumneavoastră, First Bank vă pune la dispoziție un card de debit în EURO

Limita de tranzacționare

Cardurile noi de debit, vor avea limita zilnică de tranzacționare prestabilită de maxim 4.000 RON, indiferent de numărul de tranzacții sau canalul de tranzacționare (ATM/POS/Internet). Limita de tranzacționare poate fi modificată, după cum urmează: 500 RON / 2.000 RON/ 4.000 RON / 10.000 RON / 20.000 RON / 40.000 RON, la inițiativa dumneavoastră în orice unitate First Bank sau după 01 Mai 2020. Limitele se vor aplica atât titularului de cont, cât și utilizatorilor suplimentari.

Cardurile Platinum

Beneficiile suplimentare atașate Cardurilor Gold emise de Bank Leumi vor înceta la 1 Mai 2020. Vă puteți bucura însă de un set nou de avantaje și servicii atașate cardului First Bank Visa Debit Platinum. Vă invităm în sucursala menționată în notificare pentru ridicarea lui, semnarea documentației și eliberarea certificatului de asigurare.

Carduri suplimentare

Posesorii de carduri suplimentare își vor putea ridica noul card de debit First Bank din sucursala desemnată să deservească solicitările posesorilor principali de card (și menționată ca atare în Notificarea primită) și doar dacă se vor prezenta alături de titularul de cont, pentru a semna condițiile privind persoanele împuternicite.

INTREBARI FRECVENTE

Dacă încă ai întrebări, caută mai jos răspunsurile.

Ce se intampla cu cardurile mele de debit emise de Leumi Bank?

Daca uiți codul PIN, contactează Call Center, serviciu disponibil 24h/7 zile la numerele de telefon 0800.801.802 (apel gratuit) și +4021.303.69.69 sau mergi la orice sucursală First Bank.

Ce card primesc la First Bank?

First Bank va emite carduri noi in decursul lunii Aprilie. Cardurile vor deveni active si vor putea fi folosite începând cu incepand cu data de 01.05.2020.

 

Am 2/mai  multe carduri emise la Leumi Bank. Ce voi avea la First Bank

Veti primi aceleasi numar de carduri si la First Bank. 

Ce se întâmplă dacă nu merg la First Bank să iau cardurile de debit?

Cardurile Leumi vor functiona pana la 30 aprilie. Incepand cu 01 Mai, doar cardurile First Bank vor putea fi utilizate.

Îmi expiră cardul Leumi în martie. De unde pot să ridic cardul meu?

Veti primi un card suplimentar tot la Leumi care va putea fi folosit pana la 30 aprile.

Trebuie să semnez ceva la First Bank?

Daca ati fost informat ca primiti cardul prin curier, nu veti semna alte documente bancare. In cazul in care ridicati cardul din agentie , veti semna pentru ridicarea cardului si Pin -ului, dupa caz , alte documente mentioatea in notificarea primita.

Nu am card la Leumi dar am fost informat ca voi avea card la First Bank.

Cel mai probabil ati detinut un pachet de cont curent in Leumi care contine card, insa nu l-ati solicitat/activat. Noul pachet de cont curent pe care il primiti la First Bank contine automat si un card de debit, p;e care il veti ridica din sucursala mentionata in notificarea primita.

Mi-am restrictionat pe cardul Leui accesul la tranzactiile pe Internet. Pot sa  fac acest lucru pe cardul emis de First Bank

Pe cardul First Bank nu veti putea aplica astfel de restrictii, insa aveti disponibile alte variante pe care le gasiti ijn instructiunile de pe microsite.

Am mai multe carduri suplimentare la Leumi care au acces la maxim X  lei pe zi din disponibilul contului de card. Pot sa restrictionez similar pe cardul First Bank?

Cardurile suplimentare atasate contului de card principal emis de First Bank nu se pot restrictiona diferit fata de cardul titularului. 

La Leumi aveam anumite limitari pe carduri. Se vor prelua aceste limitari si pe cardurile emise de First Bank?

 Limitarile existe pe cardurile Leumi Bank (numeric si valoric diferite in functie de canalul de tranzactionare) nu vor fi preluate ca atare, functionand exclusiv pe cardurile Leumi pana la data migrarii

La Leumi aveam un singur card cu care puteam accesa atat contul in lei cat si cel in Euro

Veti primi carduri corespondente in First Bank atasate contului in lei. Contul in Euro poate fi accesat prin intermediul cardului denominat in Euro, pe care il puteti solicita oricat dupa data de 01 Mai 2020.

La Leumi aveam un singur card cu care puteam accesa atat contul in lei cat si cel in Euro

Cardurile de debit business emise First Bank pot fi atasate unui cont in RON sau  unui cont in EUR. Cardurile emise inainte de momentul migrarii vor fi exclusiv pe RON. Pentru clientii Leumi care isi doresc si un card in EUR, acesta poate fi solicitat in orice unitate First Bank dupa momentul migrarii

Care sunt limitele de tranzactionare a cardurilor emise de First Bank?

Cardurile noi  Visa Business debit vor fi emise in standardele de functionare First Bank, avand o limita zilnica de tranzactionare presetata de 4.000 RON, indiferent de numarul de tranzactii sau canal de tranzactionare (ATM/POS/Internet). 

In Leumi am si carduri suplimentare emise e numele  membrilor familiei. Ce voi avea la First Bank

Cardurile suplimentare vor fi replicate si in First Bank. Ele se vor putea ridica doar din agentia mentionata in notificare, iar posesorii de card suplimentari trebuie sa se prezinte impreuna cu posesorul de card principal pentru semnarea documentelor contractuale.

Pot solicita modificarea limitelor de tranzactionare?

Exista optiunea modificarii acestei limite, dupa cum urmeaza: 500 RON / 2.000 RON/ 4.000 RON / 10.000 RON / 20.000 RON / 40.000 RON.  

Unde pot solicita modificarea limitelor de tranzactionare?

Modificarea limitei de tranzactionare poate fi initiata de dumneavoastra in orice unitate First Bank, dupa data de 1.05.2020. Limitele vor functiona similar pentru toti utilizatorii secundari, fiind setate unic la nivelul contului de card.

Am cecuri si bilete la ordin de incasat cu scadenta ulterioara datei de migrare ( 30.04.2020) In cat timp se vor deconta?

Cecurile si biletele la ordin de încasat cu scadenta ulterioara datei de 30.04.2020 sau emise înainte de aceasta data, dar cu scadenta ulterioara, trebuie completate cunoile IBAN-uri First Bank, pentru a putea fi decontate prin circuitul electronic cu un termen de încasare de 4 zile lucratoare.
Începând cu data de 01.05.2020, cecurile si biletele la ordin primite spre decontare care
au completat vechiul/fostul IBAN Bank Leumi Romania vor fi decontate prin circuitul de compensare pe hârtie, caz în care termenul de decontare va fi de 8 zile lucratoare.Cecurile si biletele la ordin de încasat cu scadenta ulterioara datei de 30.04.2020 sau emise înainte de aceasta data, dar cu scadenta ulterioara, trebuie completate cunoile IBAN-uri First Bank, pentru a putea fi decontate prin circuitul electronic cu un termen de încasare de 4 zile lucratoare.
Începând cu data de 01.05.2020, cecurile si biletele la ordin primite spre decontare care
au completat vechiul/fostul IBAN Bank Leumi Romania vor fi decontate prin circuitul de compensare pe hârtie, caz în care termenul de decontare va fi de 8 zile lucratoare.

Cum voi putea intra in posesia cardurilor si a PIN-urilor aferente?

Noile carduri si pinurile aferente le veti primi la adresa de domiciliu sau in agentia First Bank care va deserveste, astfel
- in care aveti adresa zin afara tarii sau informatiile legate de adresa sau numarul de telefon mobil nu sunt complete - cardurile se vor putea ridica din UT-ul specificat in notificare
 - in care primiti suplimentar prin intermediul ofertei comerciale cardul de debit - cardurile se vor putea ridica din UT-ul specificat in notificare. In cazul in care sunteti titula de cont de card cu adresa completa din Romania si numar de telefon mobil actualizat, cardul se livreaza prin curier si PIN =ul se obtine urmand instructiunile din scrisoarea care insoteste cardul.Noile carduri si pinurile aferente le veti primi la adresa de domiciliu sau in agentia First Bank care va deserveste, astfel
- in care aveti adresa zin afara tarii sau informatiile legate de adresa sau numarul de telefon mobil nu sunt complete - cardurile se vor putea ridica din UT-ul specificat in notificare
 - in care primiti suplimentar prin intermediul ofertei comerciale cardul de debit - cardurile se vor putea ridica din UT-ul specificat in notificare. In cazul in care sunteti titula de cont de card cu adresa completa din Romania si numar de telefon mobil actualizat, cardul se livreaza prin curier si PIN =ul se obtine urmand instructiunile din scrisoarea care insoteste cardul.

Retea de unitati First Bank

Peste 60 de sucursale First Bank disponibile in toata tara.

Lista de unitati

Conditii Generale

Set de reguli care guverneaza raporturile dintre Banca si Client.

Detalii

Descarcati Ghidul First Bank

Tot ce trebuie sa stii despre noul tau cont First Bank.

Detalii

Nota de informare GDPR

Informatii privind protectia datelor cu caracter personal.

Detalii

POVESTEA NOASTRA

Credem că serviciile bancare ar trebui să fie corecte și simple.

Suntem o banca cu ADN american, lucru ce se vede în valorile la care aderăm, valori americane prin excelență: integritate, clientul pe primul loc, pasiunea pentru rezultate de durată, munca în echipă, inovația, împărtășirea succesului. Este calea pe care am ales s-o urmăm. Aceasta este “The American Way”.