CONTURI ȘI PLĂȚI

Contul tău, alegerile tale

Orice decizi, ai mijloace de a acționa.

Pachetele de cont curent de la First Bank

Dacă faceți parte din clienții care au optat pentru unul din Pachetele de servicii de cont curent oferite de Bank Leumi (inclusiv cele accesate prin convențiile salariale) vă veți bucura în continuare în cadrul First Bank de produsele componente ale acestor pachete, începând cu 1 Mai 2020, în funcție de opțiunile dumneavoastră:

SITUAȚIA A:

Pachetele de servicii de cont curent contractate cu Bank Leumi în cadrul cărora ați optat pentru achiziționarea tuturor produselor: Cont curent, Card de debit, Alertă SMS și Internet și Mobile Banking, vor fi înlocuite de cele mai avantajoase tipuri de Pachete de cont curent din oferta First Bank. Pentru o perioadă de 6 luni de la 01 Mai 2020 până la 31 Octombrie 2020 veți fi scutit de la plata comisionului de administrare lunar aferent pachetului. Începând cu 01 Noiembrie 2020 se vor aplica tarifele și condițiile standard de scutire plată comision, prevăzute în Lista de Tarife și Comisioane la acea dată.

Ce conțin Pachetele de cont curent First Bank corespondente cu pachetul dumneavoastră Bank Leumi:

My relaxat
Pachetul My Relaxat
Cont curent în lei

 • Card de debit Visa Shop&Cash

 • Comision zero pentru orice retragere de la bancomate din România

 • Alerte SMS cu informare pe loc despre operațiunile de încasări și plăți și soldul disponibil, direct pe telefonul mobil

 • Internet & Mobile Banking cu zero comisioane pentru plăți către orice cont la FIRST BANK sau orice plată în lei mai mică de 5.000 lei către bănci din România.

Comision lunar:

0 (zero) în primele 6 luni de la 1 Mai 2020.

Ulterior acesta poate fi zero doar dacă încasați lunar minim 2.000 lei în conturi First Bank. Dacă nu există îndeplinită această condiție, se va aplica o taxă de 15 lei/lună.

My liber
Pachetul MY Liber
Cont curent în lei

Cont curent in valuta (optional)

 • Card de debit Visa Platinum în lei cu:

 • Comision zero pentru orice retragere de la bancomate din lume

  Bani înapoi pentru orice cumpărătură plătită cu cardul

  Beneficii de călătorie (acces în lounge, Air Refund, acces wifi gratuit, acces hoteluri de Lux Visa etc.)

 • Alerte SMS (informare pe loc despre operațiunile de încasări & plăți și soldul disponibil, direct pe telefonul mobil).

 • Internet & Mobile Banking cu zero comisioane pentru:

 • Plăți în lei și valută către orice cont deschis la First Bank

  Orice plată în lei mai mică de 50.000 lei către bănci din România

Comision lunar:

0 (zero) în primele 6 luni de la data migrării.

Ulterior acesta poate fi zero doar dacă încasați lunar minim 4.500 lei în conturi First Bank. Dacă nu există îndeplinită această condiție, se va aplica o taxă de 35 lei/lună.

SITUAȚIA B:

Pentru Pachetele de servicii de cont curent contractate cu Bank Leumi în care ați optat doar pentru o parte din componentele pachetului, First Bank vă pune la dispoziție un pachet ce vă asigură continuitatea tuturor serviciilor deținute, în mod gratuit, timp de 6 luni.

Pentru a valorifica beneficiile complete ale pachetului de cont curent este necesară activarea tuturor componentelor din cadrul pachetului. Vă așteptăm în sucursala menționată în notificare pentru activarea lor. Dacă alegeți să nu faceți asta până pe 31 Octombrie 2020, produsele corespondente deținute anterior în cadrul Bank Leumi vor rămâne la dispoziția dumneavoastră aplicându-se tarifele standard la data respectivă.

INTREBARI FRECVENTE

Dacă încă ai întrebări, caută mai jos răspunsurile.

Ce se intampla cu IBAN-ul meu de la Bank Leumi?

IBAN-ul dumneavoastra de la Bank Leumi va fi inlocuit cu un IBAN nou de la First Bank incepand cu data 01.05.2020. De la aceasta data IBANUL Bank Leumi nu mai este functional.

Care este contul meu la FIRST BANK?

Puteti afla noul  IBAN aferent contului curent preluat de First Bank consultand notificarea primita sau direct de pe site-ul bancii: www.firstbank.ro, sectiunea clienti leumi, introducand IBAN-ul aferent contului curent de la Bank Leumi. Noul IBAN devine activ incepand cu data de 01.05.2020.

De cand pot folosi noul meu IBAN deschis la First Bank?

Noul IBAN poate fi folosit incepand cu data 01.05.202

Ce se intampla cu soldul conturilor mele deschise la Bank Leumi?

Soldurile conturilor dumneavoastra vor fi transferate automat in noile conturi deschise in First Bank

Pana la ce data pot folosi conturile mele deschise la Bank Leumi?

Veti putea folosi conturile deschise la Bank Leumi pana la data de 29.04.2020 pentru initierea transferurilor interbancare si in data de 30.04.2020 doar pentru transferuri intrabancare

Cand si cum voi avea acces la disponibilitatile conturilor mele curente migrate in portofoliul First Bank?

Incepand cu 01.05.2020 veti avea acces la disponibilitatile aflate in conturile curente deschise la First Bank folosind aceleasi mijloace ca si in cazul Leumi Bank.

Ce se intampla cu imputernicii pe conturile mele deschise la Bank Leumi?

Concomitent cu  preluarea conturilor curente,  se vor mentine in  First Bank si persoanele imputernicite pe conturile curente deschise la Bank Leumi, imputernicitii pastrandu-si aceleasi drepturi pe conturile preluate la First Bank.

Cat voi plati pentru serviciile oferite de catre First Bank?

Taxa de administrare pentru produsele cont curent, debit card, Internet/Mobile Banking, Pachete de cont curent este ZERO pentru primele 6 luni de la data migrarii. Ulterior acestei date se vor aplica Taxele si Comisioanele standard First Bank. Utilizand Pachetele de cont curent si/sau produsele de internet/mobile banking va puteti bucura de o serie de gratuitati la serviciile de tranzactionare in moneda locala/valuta. Puteti accesa www.firstbank.ro pentru a afla in detalii despre aceste gratuitati.

Cat voi plati pentru serviciile oferite de catre First Bank?

Daca ai beneficiat de un pachet tranzactional la Bank Leumi, la First Bank vei beneficia de  o oferta de Pachet de Cont curent First Bank cu taxa de administrare ZERO pana la data de 30 oct.2020. Denumirea si descrierea facilitatilor Pachetului se regasesc in Notificarea si Ghidul primit prin posta si/sau email. Ulterior acestei date se vor aplica tarifele standard.
Daca nu ai beneficiat de un pachet tranzactional la Leumi , la First Bank vei beneficia de gratuitate pentru urmatoarele servicii/produse pentru o perioada de 6 luni: administrare cont curent, comision mentenanta anuala aferent cardului, comision administrare lunara pentru serviciul de Internet banking. Daca ai beneficiat de un pachet tranzactional la Bank Leumi, la First Bank vei beneficia de  o oferta de Pachet de Cont curent First Bank cu taxa de administrare ZERO pana la data de 30 oct.2020. Denumirea si descrierea facilitatilor Pachetului se regasesc in Notificarea si Ghidul primit prin posta si/sau email. Ulterior acestei date se vor aplica tarifele standard.
Daca nu ai beneficiat de un pachet tranzactional la Bank Leumi , la First Bank vei beneficia de gratuitate pentru urmatoarele servicii/produse pentru o perioada de 6 luni: administrare cont curent, comision mentenanta anuala aferent cardului, comision administrare lunara pentru serviciul de Internet bankingDaca ai beneficiat de un pachet tranzactional la Leumi, la First Bank vei beneficia de  o oferta de Pachet de Cont curent First Bank cu taxa de administrare ZERO pana la data de 30 oct.2020. Denumirea si descrierea facilitatilor Pachetului se regasesc in Notificarea si Ghidul primit prin posta si/sau email. Ulterior acestei date se vor aplica tarifele standard.
Daca nu ai beneficiat de un pachet tranzactional la Bank Leumi , la First Bank vei beneficia de gratuitate pentru urmatoarele servicii/produse pentru o perioada de 6 luni: administrare cont curent, comision mentenanta anuala aferent cardului, comision administrare lunara pentru serviciul de Internet bankingDaca ai beneficiat de un pachet tranzactional la Bank Leumi, la First Bank vei beneficia de  o oferta de Pachet de Cont curent First Bank cu taxa de administrare ZERO pana la data de 30 oct.2020. Denumirea si descrierea facilitatilor Pachetului se regasesc in Notificarea si Ghidul primit prin posta si/sau email. Ulterior acestei date se vor aplica tarifele standard.
Daca nu ai beneficiat de un pachet tranzactional la Bank Leumi , la First Bank vei beneficia de gratuitate pentru urmatoarele servicii/produse pentru o perioada de 6 luni: administrare cont curent, comision mentenanta anuala aferent cardului, comision administrare lunara pentru serviciul de Internet bankingDaca ai beneficiat de un pachet tranzactional la Bank Leumi, la First Bank vei beneficia de  o oferta de Pachet de Cont curent First Bank cu taxa de administrare ZERO pana la data de 30 oct.2020. Denumirea si descrierea facilitatilor Pachetului se regasesc in Notificarea si Ghidul primit prin posta si/sau email. Ulterior acestei date se vor aplica tarifele standard.
Daca nu ai beneficiat de un pachet tranzactional la Bank Leumi , la First Bank vei beneficia de gratuitate pentru urmatoarele servicii/produse pentru o perioada de 6 luni: administrare cont curent, comision mentenanta anuala aferent cardului, comision administrare lunara pentru serviciul de Internet banking

Ce se intampla in cazul in care beneficiez la Bank Leumi de o oferta de pachet de cont curent?

Veti beneficia in continuare de o oferta de Pachet de Cont curent First Bank cu taxa de administrare ZERO pana la data de 30 Oct. 2020. Denumirea si descrierea facilitatilor Pachetului se regasesc in Notificarea si Ghidul primit prin posta si/sau email. Ulterior acestei date se vor aplica tarifele standard.

Daca sunt angajatul unei companii care are incheiata cu Bank Leumi o Conventie de Virare Salarii cu conditii preferentiale pentru salariati, mai pot beneficia de aceste conditii? 

Incepand cu data migrarii, pentru orice produs nou achizitionat de la First Bank veti beneficia de conditiile preferentiale prevazute in conventiile incheiate intre First Bank si angajatorul dumneavoastra.

Daca  compania  are incheiata cu Bank Leumi o Conventie de Virare Salarii cu conditii preferentiale pentru salariati, se mai mentin aceste conditii aceste conditii? 

Ulterior datei migrarii veti beneficia de conditiile preferentiale prevazute in conventiile incheiate cu First Bank 
Ulterior datei migrarii veti beneficia de conditiile preferentiale prevazute in conventiile incheiate cu First Bank 
Ulterior datei migrarii veti beneficia de conditiile preferentiale prevazute in conventiile incheiate cu First Bank 
Ulterior datei migrarii veti beneficia de conditiile preferentiale prevazute in conventiile incheiate cu First Bank 
Ulterior datei migrarii veti beneficia de conditiile preferentiale prevazute in conventiile incheiate cu First Bank 
 

Ce se intampla cu serviciul de plati directe catre furnizorii de utilitati pe care le-am incheiat in Bank Leumi.

Mandatele de debitare directa si platile programate nu vor fi preluate de First Bank.Pentru a beneficia in continuare de avantajele acestor modalitati de plata, va invitam in sucursala First Bank mentionata in notificare pentru a semna documentele necesare (ordinele de plata pot fi reinitiate si prin intermediul serviciilor online).

Ce se intampla cu conturile din Bank Leumi, daca sunt atat client al Leumi Bank, cat si client al First Bank?

Ne bucuram ca sunteti deja client First Bank! Conturile transferate din Bank Leumi se vor adauga, practic, conturilor din First Bank. Conturile vor functiona in paralel daca aveti nevoie de ele sau pot fi inchise printr-o simpla solicitare in orice unitate First Bank. 

Retea de unitati First Bank

Peste 60 de sucursale First Bank disponibile in toata tara.

Lista de unitati

Conditii Generale

Set de reguli care guverneaza raporturile dintre Banca si Client.

Detalii

Descarcati Ghidul First Bank

Tot ce trebuie sa stii despre noul tau cont First Bank.

Detalii

Nota de informare GDPR

Informatii privind protectia datelor cu caracter personal

Detalii

POVESTEA NOASTRA

Credem că serviciile bancare ar trebui să fie corecte și simple.

Suntem o banca cu ADN american, lucru ce se vede în valorile la care aderăm, valori americane prin excelență: integritate, clientul pe primul loc, pasiunea pentru rezultate de durată, munca în echipă, inovația, împărtășirea succesului. Este calea pe care am ales s-o urmăm. Aceasta este “The American Way”.