Banca

Informare

Comunicat – incident de securitate vizând prelucrarea datelor cu caracter personal*

08.02.2019 - La sfârșitul lunii ianuarie 2019, o persoană necunoscută a accesat un credit de nevoi personale și a încheiat un contract de card de credit de la First Bank S.A. ("Banca"), folosind o carte de identitate contrafăcută. Cartea de identitate includea fotografia solicitantului, însă datele de identificare aparțineau unei alte persoane. Prin insușirea datelor de identificare ale unei persoane reale ("Persoana vizată"), solicitantul împrumutului a determinat Banca să ia în considerare la acordarea creditului informațiile disponibile la ANAF cu privire la veniturile Persoanei vizate. Totodată, potrivit dispozițiilor legale în vigoare pentru aplicarea normelor prudențiale în sectorul financiar-bancar, datele cu caracter personal ale Persoanei vizate au fost comunicate de Bancă Biroului de Credit și Centralei Riscului de Credit. Ulterior, în urma sesizării Persoanei vizate și a unei analize amănunțite desfășurată de către Departamentul de Prevenire a Fraudelor din cadrul Băncii, falsul a fost descoperit. Totodată, împreună cu Poliția, reprezentanții Băncii au organizat o acțiune în decursul căreia persoana care a luat creditul a fost prinsă. Banca a informat atât Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ("ANSPDCP"), cât și Persoana vizată cu privire la incident. În același timp, Banca a luat măsurile necesare ștergerii datelor cu caracter personal ale Persoanei vizate din bazele de date ale Biroului de Credit și Centralei Riscului de Credit și a depus plângere penală in rem pentru cercetarea acestui caz de către autoritățile penale competente. First Bank își îmbunătățește permanent sistemele de prevenire a fraudelor și datorită măsurilor implementate a reușit eliminarea promptă a oricăror potențiale efecte asupra Persoanei vizate. *Informarea a fost realizată la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
01.02.2019 - La sfârșitul lunii iulie 2018, o persoană necunoscută a accesat un credit de nevoi personale de la First Bank S.A. ("Banca"), folosind o carte de identitate contrafăcută. Cartea de identitate includea fotografia solicitantului, însă datele de identificare aparțineau unei alte persoane. Prin însușirea datelor de identificare ale unei persoane reale ("Persoana vizată"), solicitantul împrumutului a determinat Banca să ia în considerare la acordarea creditului informațiile disponibile la ANAF cu privire la veniturile Persoanei vizate. Totodată, potrivit dispozițiilor legale în vigoare pentru aplicarea normelor prudențiale în sectorul financiar-bancar, datele cu caracter personal ale Persoanei vizate au fost comunicate de Bancă Biroului de Credit, Centralei Riscului de Credit și Arhivei Electronice de Garanții Reale Mobiliare. Ulterior, în urma unei analize amănunțite desfășurată de către Departamentul de Prevenire a Fraudelor din cadrul Băncii, falsul a fost descoperit. Banca a informat atât Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ("ANSPDCP"), cât și Persoana vizată cu privire la incident. În același timp, Banca a luat măsurile necesare ștergerii datelor cu caracter personal ale Persoanei vizate din bazele de date ale Biroului de Credit, Centralei Riscului de Credit și Arhivei Electronice de Garanții Reale Mobiliare și a depus plângere penala in rem pentru cercetarea acestui caz de către autoritățile penale competente. First Bank își îmbunătățește permanent sistemele de prevenire a fraudelor și datorită măsurilor implementate a reușit eliminarea promptă a oricăror potențiale efecte asupra Persoanei vizate. * Informarea a fost realizată la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Acest site folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora.
Site optimizat pentru Chrome, Firefox sau Safari
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-129210953-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-779433904');